Centria-ammattikorkeakoulu Oy

Toimintaympäristö

Centria-ammattikorkeakoulun toiminta-alueena on Centria-alue keskuksinaan Kokkolan, Ylivieskan ja Pietarsaaren kaupungit. Alueen työpaikat jakaantuvat tasaisesti eri toimialoille. Suurimpina työllistäjinä ovat teollisuus, kauppa sekä sosiaali- ja terveyspalvelut. Alueen työttömyys on koko maan alhaisimpia. Yrittäjien osuus alueen työllisistä on lähes viidennes. Teollisuuden tuottavuus on koko maan keskiarvoa parempi. Alueen elinkeino- ja työelämä on voimakkaasti vientiin suuntautunutta ja alueen osuus koko maan viennistä on merkittävä. Tätä tukee erittäin hyvä logistinen sijainti niin raide- kuin meriliikenteen suhteen.

Profiloituminen

Centria-ammattikorkeakoulu profiloituu työelämälähtöisyyteen, digitalisaatioon ja kansainvälisyyteen. Näillä alueilla olemme kantamassa vastuuta opiskelijoiden ja alueen hyvinvoinnista, tukemassa avoimuutta sekä hakemassa uusia ja innovatiivisia ratkaisuja niin opetuksessa kuin TKI-toiminnassa.
Centriassa kaiken tekemisen ytimessä ovat opiskelijan tulevaisuus sekä alueen elinkeino- ja työelämän kehittymisen tukeminen sen omista tarpeista lähtien.
Haasteena digitalisoituvassa ja globalisoituvassa maailmassa on hyödyntää teknologisen kehittymisen tuomat mahdollisuudet toiminnassa ja sen kehittämisessä. Tämän vuoksi Centrian keskeisenä tavoitteena on tukea opiskelijoita sekä elinkeino- ja työelämää digitalisuuden haltuunotossa ja hyödyntämisessä.
Kansainvälisyys muodostaa luonnollisen osan Centria-alueen yritysten toiminnasta. Tämän vuoksi kansainvälisyyteen suhtaudutaan avoimin mielin Centrian toiminnassa niin opiskelussa, tutkimuksessa kuin yhteistyössäkin.

Centria-ammattikorkeakoulu

Talonpojankatu 2, 67100 Kokkola (hallinto)

044 4492 725 (koordinaattori Virve Antinoja)

Yhteyshenkilöt yrityskoulutuksissa

p. +358-44-4492526

Jari Kaarela

Tuntiopettaja

Tuotantoautomaatio, robotiikka, konenäkö ja tuotannon simulointi.

Kari Pieniniemi

Katja Koutonen-Hautala

projektisuunnittelija

projektinhallinta, taloushallinto