Energia-alan erikoisammattitutkinto, AEL

Kategoria
Sähkö- ja energiatekniikka

Paikkakunta
Helsinki

Koulutuksen sisältö

Sinustako voimalaitosmestari? 

Tutkinto tarjoaa konemestarilta ja ylikonemestarilta vaadittavan pätevyyden. Tutkinnon perusteet muuttuivat 1.8.2018, jonka jälkeen tutkinnon nimi on Energia-alan erikoisammattitutkinto, voimalaitostekniikan osaamisala, voimalaitosmestari. Vanhalla nimikkeellä (Voimalaitosalan erikoisammattitutkinto) tutkinnon voi suorittaa, jos on hakeutunut suorittamaan tutkintoa ennen 1.8.2018. 

Kenelle energia-alan erikoisammattitutkinto, voimalaitostekniikan osaamisala on tarkoitettu?

Jos toimit energialaitoksissa tai lämmöntuotannossa alikonemestarina, sinulla on nyt mahdollisuus nostaa pätevyytesi tasoa. Nykyinen tehtäväsi voi olla energiatuotannossa tai kunnossapidossa. Tutkintokoulutuksella saat vahvan lisäosaamisen niin järjestelmistä, voimalaitosten kunnossapidosta, voimalaitosprosesseista, ympäristöasioista kuin esimiestyöstäkin. 

Jos aiot konemestariksi tai ylikonemestariksi, pätevyyskirjan saaminen edellyttää

  • alikonemestarikoulutusta tai voimalaitoksen käyttäjän ammattitutkintoa tai alikonemestarikirjaa. Tutustu lakiin pätevyyskirjojen vaatimuksista tästä. Myös Voimalaitoksen käyttäjän ammattitutkinto uudistuu, 1.8.2018 alkaen sen nimi on Energia-alan ammattitutkinto, voimalaitostekniikan osaamisala, voimalaitoksen käyttäjä.
  • koulutuksen lisäksi painelaitelain (16.12.2016/1144) 10 ja 25 §:n nojalla määriteltyä työkokemusta.

Energia-alan erikoisammattitutkinto (voimalaitostekniikan osaamisala, voimalaitosmestari) tarjoaa konemestarilta ja ylikonemestarilta vaadittavan koulutuksen.

Energia-alan erikoisammattitutkinnon voimalaitostekniikan osaamisala sisältää neljä pakollista tutkinnon osaa, joihin tarjoamme yhteensä 20 lähiopetuspäivää.
Neljästä valinnaisesta tutkinnon osasta on valittava kolme. Jokainen valinnainen tutkinnon osa sisältää yhden lähiopetuspäivän. Lopullinen lähiopetuspäivien tarve kartoitetaan jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaistamisen yhteydessä.

Tutkintokoulutuksessa tutustutaan painelaitteiden käytönvalvontaan ja painelaitteiden käytönvalvojan vaatimuksiin, kattilalaitoksen käytönvalvontaan ja kattilalaitoksen käytönvalvojan vaatimuksiin sekä höyrykattilan käytönvalvontaan ja höyrykattilan käytönvalvojan vaatimuksiin.

Tutkintokoulutuksessa hyödynnetään sähköistä oppimisympäristöä ja tehdään runsaasti etätehtäviä. Erikoisammattitutkinto antaa myös kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin.

Sinustako kaukolämpömestari? 

Tutkinnon perusteet muuttuivat 1.8.2018, jonka jälkeen tutkinnon nimi on Energia-alan erikoisammattitutkinto, kaukolämpötekniikan osaamisala, kaukolämpömestari. Vanhalla nimikkeellä (Kaukolämpöyliasentajan erikoisammattitutkinto) tutkinnon voi suorittaa, jos on hakeutunut suorittamaan tutkintoa ennen 1.8.2018.

Energia-alan erikoisammattitutkinto antaa myös kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin

Yhteyshenkilö
Toivanen Eero, 0500 419 607, Taitotalo

Linkki ilmoittautumiseen

Koulutus alkaa
23.03.2020
Koulutus päättyy
31.03.2022
Haku päättyy
24.02.2020
Hinta

Laajuus
n. 30 kk


Yhteistyössä

Centria Ammattikorkeakoulu Lappia Ammattiopisto JEDU Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä OAMK Oulun Ammattikorkeakoulu Rakennusteollisuuden Koulutuskeskus RATEKO Keskipohjanmaan Koulutusyhtymä Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oulun Yliopisto Lapin Ammattikorkeakoulu Oulun seudun koulutuskuntayhtymä PSK-Aikuisopisto Koulutuskeskus Brahe Rastor Taitotalo